Ombouwaanwijzingen

Hieronder een tabel, waarin staat aangegeven welk model gebruikt is om een DAF na te bouwen, die niet in model is verschenen. Ook de punten die aangepast dienen te worden staan erbij (niet volledig)
DAF Model aanpassingen
600, 800, 1000 45 (1e serie) (ook GINAF R2121) dagcabine Wiking MB 814(ecoliner) zijwanden van cabine opvullen, glad maken en bol vijlen.
Achterwand 1mm dikker maken, raamjes maken.
Grill vervangen door een uitgeprint exemplaar met 3 'strepen'
Bumper opvullen en glad maken
45 (2e serie)
(ook GINAF B2121)
dagcabine
Wiking MB 814(ecoliner)
Inmiddels is van deze cabine een kitje bij Luthart te koop
zijwanden van cabine opvullen, glad maken en bol vijlen.
Achterwand 1mm dikker maken, raamjes maken.
Grill opvullen met plastic plaat, afwerken en een uitgeprint exemplaar met 1 'streep' opplakken
Bumper opvullen en glad maken
55 dagcabine Herpa MAN L2000  
LF 55 (16-18t) dagcabine Albedo Renault Premium 'SpaceCab'constructie ruim 1 mm boven de deurrand afzagen (voorzichtig!). Achterwand lossnijden en in 2 helften snijden. Beide helften versmallen tot 12,2 mm (weghalen aan de snijrand) en weer aan elkaar vastzetten (aan de binnenkant verstevigen met een dun stukje plastic plaat). De randen waaraan de zijwanden komen te zitten, afvijlen onder een hoek van 45 graden (aan de binnenzijde materiaal weghalen dus). Uit het front de grill wegsnijden, zodanig dat de zijwand overblijft, incl. het stuk 'de bocht om'. Dit vullen we later op met een stukje plaat van 20x7 mm. Pas een soortgelijke truc toe bij het zwarte inzet stuk. Snijdt hier het stuk waaraan de ruitenwissers zitten los, zodanig dat de zijdelen nog het stukje 'om de bocht' bezitten. Van het deel waaraan de wissers nog zitten aan beide uiteinden materiaal verwijderen, zodat het ong. 21 mm lang is. Nu de zijwanden op maat maken. Deze zijn 16,1 mm breed en (vanaf onderzijde deur) 19,4 mm hoog. Vijl ook hier de kant waaraan de achterzijde komt af onder een hoek van 45 graden. 
75 verlengde cabine Wiking Iveco Eurofire Op de hoeken van de cabine de richtingaanwijzers uitfrezen/vijlen/snijden, de grill vervangen door een uitgeprint exemplaar met 2 strepen (en evt/ boven de grill de tekst 'BRANDWEER') Op de zijwand de 'wangen' aanbrengen. Hiervoor zijn een aantal varianten mogelijk:
-wang doorlaten lopen tot de achterwand van de cabine
-wang na de voordeur aflaten lopen tot nul
-wang de originele lengte laten houden van een dagcabine en dan laten ophouden.
De hoogte van de wang boven de wielkast is 3,7 mm + 1mm van het schuine stuk. De dikte is 1 mm. De wang loopt over de deur licht gebogen omhoog en voor over de lengte van deur ook dikker (van 0 tot 1 mm)
De bumper vlak maken en voorzien van de juiste vorm.
85CF  Rietze Iveco EuroTech  

Suggesties en tips voor andere, nog niet uitgebrachte modellen zijn welkom!